Despre noi

Casa Karaman este locul unde tradițiile si obiceiurile neamului sunt păstrate cu sfințenie

În gospodăria Casei Karaman puteți vedea o casă-muzeu de peste 100 de ani, cu 2 odăi principale și o bucătărie mică în care sunt păstrate toate obiectele vechi de mobilier, țesături, covoare, fotografii și multe alte lucruri rămase de la străbuni.

Stăpâna casei, doamna Anjela, servește oaspeții cu bucate tradiționale locale, rețetele cărora le-a învățat de la bunica ei, printre acestea fiind năutul cu rață, plăcinte, pirojcane cu cartofi, cniș, hulubași, vărzari cu vișină, si multe altele, toate fiind ecologice, coapte la cuptorul cu lemne și preparate din produsele culese din gradină.

În sezonul de vară oaspeții sunt invitați în această gradină să deguste fructe, pomușoare si legume culese de ei înșiși. La fel, doamna Anjela are și un beci unde păstrează diverse conservații de casă și cel mai bun vin din Tîrnauca!

Vă așteptăm în ospeție!

Experiențe culturale

Ansamblul folcloric Datina, creat de doamna Anjela, bucură vizitatorii cu cântece, dansuri și obiceiuri moldovenești, cum ar fi botezul și nunta tradițională. Anual, în cadrul Casei Karaman se organizează evenimente culturale ca: Crăciunul la bunica, Chiraleisa, Paștele și diverse ateliere de creație la care oaspeții participă cu mare drag.

Activități interesante

Casa Karaman dispune de biciclete pentru plimbări la râul Nistru aflat la 2 km distanță. Fiecare vizitator este oaspetele nostru de onoare. Vă așteptăm cu drag!

C0ntactați-ne

Număr de telefon

+373 (0) 68 604 060

Adresa de email

casakaraman@gmail.com

Contactați-ne

Număr de telefon

+373 (0) 68 604 060

Adresa de email

casakaraman@gmail.com